Rechtbank

Ook als rechter heb je wel eens een situatie waarbij je een paar oren en ogen op afstand nodig hebt. In het lichtste geval bij signalen dat een familiebewindvoerder gewoon wat extra hulp nodig heeft die de rechtbank zelf niet kan bieden. In het ergste geval omdat een bewindvoerder (professioneel of niet-professioneel) zijn werk niet goed doet en er indirecte schade aan de vermogenspositie van de rechthebbende wordt toegebracht.

Deskundige

Beschermingsbewind.nl kan op verschillende manieren door de rechtbank worden ingeschakeld als deskundige, ter ondersteuning van zowel professionele als niet-professionele familiebewindvoerders.

Bijvoorbeeld bij fraude of onvermogen van een niet-professionele familiebewindvoerder. De kantonrechter stelt dan meestal voor om van bewindvoerder te wijzigingen en een professionele bewindvoerder te benoemen. Regelmatig komt het echter voor dat er best andere familieleden aanwezig zijn die de taak over willen nemen, maar het allemaal in de overname-fase te ingewikkeld vinden.

Omdat de wet wel voorschrijft dat het de voorkeur heeft om een familielid te benoemen, kan Beschermingsbewind.nl tegen het normale door de minister vastgestelde (uur)tarief een nieuw te benoemen familiebewindvoerder ondersteunen bij de ingewikkelde zaken. Zodra de zaak op de rails staat en de angel er uit is, voert de familiebewindvoerder het bewind weer volledig zelf uit. De rechtbank wordt hier over geïnformeerd. Op deze wijze overbrug je een lastige periode voor de onervaren bewindvoerder en voorkom je dat er een professionele (duurdere) bewindvoerder moet worden benoemt. Een win-win situatie.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.